2011. márc. 29.

Pici komolyság

Mindannyiunk életében van olyan életszakasz, pont, vagy csupán egy pillanat, amikor nem igazán tudjuk mit is kezdjünk magunkkal és az életünkkel. A következő mondatok talán pici segítséget nyújtanak abban, hogy bízzunk jobban magunkban és merjünk dönteni!


                               


Tudom, hogy lehetetlen, de tudom, hogy meg fogom csinálni!
Philippe Petit


A tétovázás gyengíti az akaratot. Nincs helye a kétségeknek. Cselekedni kell!
Ken Follett


Gondolkodj, higgy, álmodj, és merj!
Walt Disney


Gondolkodj bátran, ne félj attól, hogy hibákat követsz el! Tartsd nyitva a szemed, az apró részleteket is vedd észre, és legyél mindenben mértéktartó, céljaidat kivéve.
Szent-Györgyi Albert


Bármire képes vagy. Ezt se felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Azért született meg.
Kornis Mihály


A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.
Mahatma Gandhi


Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel! Minden más csak erő- és időpocsékolás.
Maharaj Nisargadatta


Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.
Henry Ford


Van egy pont, ahol az ember kénytelen szembenézni a kőkemény tényekkel. Látja, hogy olyan út áll előtte, amely az ismeretlenbe viszi, de nincs más választása, mint előremenni. Amíg nem lép előre, csak egy helyben fog toporogni.
Jodi Lynn Picoult


Inkább kívánok magamnak ezer irigyet, mint egyet, aki szánakozik rajtam.
Johann Wolfgang von Goethe


Nem! (...) Ne próbálkozz. Csináld, csináld! Vagy ne csináld. Próbálkozni nem lehet.
Donald F. Glut


Kelj fel! Ha biztosan tudnád, hogy halálos beteg vagy, ha kevés lenne hátra értékes idődből, hogy hasznosítsd az életed és eltöprengj azon, ki vagy, nem pocsékolnád az idődet önmagad kényeztetésére, félelmeidre, letargiákra vagy ambíciókra. Nos, azt mondom neked, hogy halálos beteg vagy; meg fogsz halni ugyanis. Néhány évvel több vagy kevesebb idő, mielőtt elmúlnál, nem sok különbséget jelent. Légy boldog most, ok nélkül - vagy soha nem leszel az.
Dan Millman


Minden idők legnagyobb felfedezése, hogy az ember meg tudja változtatni a jövőjét pusztán azáltal, hogy megváltoztatja a hozzáállását.
Oprah Winfrey


Bátornak tartani magamat, és tényleg bátornak lenni, két külön dolog.
Ronda Thompson


Megtehetjük, hogy csak hátrálunk és hátrálunk, amivel mindörökké sarokba szoríttatjuk magunkat, vagy előállhatunk, és akkor és ott találkozhatunk az ellenséggel, ahol mi akarunk.
Richelle Mead


Ha félek, magamhoz húzom a félelmem tárgyát. Megjelenik. Azzal festem a falra, hogy elgondolom, hogy teret engedek neki, hogy az aggodalmammal, a pesszimizmusommal magam éltetem.
Tisch Ferenc


Még azt sem tudjuk a halálról, hogy vajon nem a legnagyobb jó-e, mégis úgy félünk tőle, mintha biztosan tudnánk, hogy a legnagyobb rossz.
Platón


Az ember attól fél, amit nem ismer. Mihelyt a megismerés, a tudás világossága ráragyog, minden félelmetes dologról kiderül, hogy valójában egy olyan saját részünk, amivel nem akartunk szembenézni, és lenyomtuk a tudatalatti sötétjébe. Ha megtudod, megismered, hogy mi ez a szörny, ha nevén nevezed, többé nem fog ártani neked.
Ara Rauch


Én azt hiszem, hogy mindig van mód valamit megoldani, ha az ember félreteszi az aggályait.
Agatha Christie


Ha rájössz, mire van igazán szükséged, majd azt is kitalálod, hogy szerezd meg.
Nora Roberts